Navefri en Horeca Vlaanderen gaan nauwer samenwerken

Navefri, de beroepsvereniging van frituuruitbaters, sluit zich aan bij Horeca Vlaanderen. Navefri blijft bestaan, maar zal zich voortaan enkel toespitsen op het ambassadeurschap van het ambacht van friturist en de frietkotcultuur in het algemeen. Het luik beroepsvereniging wordt ondergebracht bij Horeca Vlaanderen.

Navefri werd opgericht in 1984 en verdedigt de belangen van de frituuruitbaters. Als specifieke sectorvereniging kwam Navefri jarenlang op voor de economische leefbaarheid van de frituursector en zette zich in voor de culturele en gastronomische erkenning van de frituren.

Om deze taken beter te kunnen uitvoeren en om de sector meer draagvlak te geven, besliste Navefri zich aan te sluiten bij een grotere professionele organisatie. “Hoewel de frituursector zeer specifiek is lopen veel van onze belangen samen met die van de horecasector in het algemeen. Horeca Vlaanderen heeft bovendien een eigen studiedienst en biedt een ruime ondersteuning voor haar leden. Daarop kunnen vanaf nu ook de leden van Navefri beroep doen”, zegt Bernard Lefèvre, voorzitter van Navefri.

Horeca Vlaanderen roept een nieuwe sectorcommissie in leven om de belangen en bezorgdheden  van de frituuruitbaters op de voet op te volgen. “Naast de sectorcommissies café, restaurant, hotel en nightlife richten we nu ook de commissies frituren op. Sinds jaren werken we al nauw en goed samen met de collega’s van Navefri. Door ons te verenigen onder dezelfde vlag staan we niet alleen als belangenvereniging sterker, we zullen onze leden nog beter kunnen ondersteunen”, aldus Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen.

Bron: Horeca Vlaanderen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s