5 redenen waarom je leden je website links laten liggen

Je hebt een website met veel interessante content, maar toch vallen de bezoekerscijfers erg tegen. Misschien ligt de oorzaak bij één van deze vijf redenen:

  1. Responsive design, nog nooit van gehoord

Hoeveel uur per dag surf jij op je smartphone? Meer dan je denkt, wanneer je het rekensommetje maakt. En erger je je ook blauw als de website zich niet aanpast aan je kleine scherm? Wel, dat geldt ook voor jouw leden die de site van jouw vereniging bezoeken. Want, eerlijk, is die al responsive voor smartphone en tablet?

  1. Twitter, Facebook, LinkedIn… dat is alleen maar tijdverlies

Misschien spreken social media je niet echt aan. Of heb je het te druk met het leiden van je vereniging. Maar social media zijn nu eenmaal de kanalen om een gesprek aan te knopen met je leden en andere geïnteresseerden. Ok, je kan niet overal aanwezig zijn, maar twee of drie kanalen zijn voldoende en werkbaar. Twitter, Facebook en LinkedIn zijn de populairste.

  1. De conversatie negeren

Tof. Je hebt eindelijk een Twitter, Facebook of LinkedIn-account opgericht. De eerste tweets en posts zijn online gegooid. En oeps, er heeft iemand je tweet geretweet of een comment geplaatst. Wat doe je dan? Negeren? Neen toch niet. Een vriendelijk bedankje of een antwoord terug is toch de basis van vriendelijkheid.

  1. Oude content

Waarom zouden je bezoekers terugkomen naar je site, als je geen nieuwe content plaatst? Dus kruip af en toe in je pen voor een interessante blogpost, een reactie op een gebeurtenis, een analyse van een workshop of publiceer enkele foto’s van het afgelopen event.

  1. Wat verwacht je nu?

Wil je dat je leden reageren op je artikel, dat ze je tweet delen of je whitepaper downloaden? Vraag het hen gewoon. Met simpele zinnen zoals ‘Download nu onze whitepaper’, ‘Wat is jouw mening over dit onderwerp’ of ‘Heb jij nog een leuke foto van ons event, tweet die dan nu’ maak je duidelijk wat je van je lezerspubliek verwacht.

Wil je meer weten over social media voor verenigingen? Schrijf je dan nu in voor de workshop Sociale media voor ledenverenigingen op 29 september tussen 13u30 en 17u00, Co.station in Brussel, vlakbij het Centraal station.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s