TechTip – Google autocomplete

Autocomplete heeft te maken met het feit dat als je een zoekwoord intypt, Google onmiddellijk enkele suggesties geeft. Niets nieuw onder de zon, maar toch wel interessant om even bij stil te staan.

De suggesties zijn namelijk niet zomaar een keuze van ‘de zoekmachine/de computer’, het zijn de meest populaire zoekopdrachten van gebruikers waarbij dat woord gebruikt wordt . Met andere woorden, die suggesties geven heel wat inzicht over hoe en wat mensen zoeken. In combinatie met bijvoorbeeld de naam van uw organisatie, de sector of het beroep kan je zien wat men zoekt. 

Naast populariteit zijn ook locatie en taal belangrijk (zoek dus best via google.be/zoekresultaten uit België) maar vooral ook de nieuwswaarde (de zog. freshness layer). Google probeert permanent in te spelen op de actualiteit en zal heel vlug ‘trending’ zoekwoorden naar voor schuiven als autocomplete-suggesties.

Off topic: Zo kwam ik te weten dat het woord vereniging de suggestie verenigingsleven oplevert, maar ook dat er blijkbaar veel gezocht wordt op de Verenigingstraat in Brussel (er is trouwens ook eentje in De Panne en Oostende) – ik kon wel niet zien of er ook een verenigingsprofessional woont.

 Link http://searchengineland.com/how-google-instant-autocomplete-suggestions-work-62592

Uit Zeppos #24 – 16/11/2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s