ESEA vs FAIB?

Als we de Europese context van verenigingsmanagement bekijken zijn er twee organisaties die eruit springen, en tegelijk ook voor verwarring kunnen zorgen.

ESAE (European Society of Association Executives) is een in Brussel gevestigde vzw (voorlopig met operationeel secretariaat in het Verenigd Koninkrijk). De organisatie telt een 100-tal leden van heel diverse komaf. Het betreft verenigingsprofessionals van zowel internationale, Europese alsook enkele ‘lokale’ verenigingen, maar ook consultants uit Association Management Companies. ESAE is sterk gelinkt met ASAE en biedt op dit moment vooral een ‘framework’ aan om te netwerken, deel te nemen aan events enz. (zie ook het kalenderitem over het ESAE-congres van 11 en 12 oktober in Brussel).

De vereniging FAIB (Federatie van Europese en Internationale in België gevestigde verenigingen) groepeert een 250-tal internationale en Europese organisaties en opereert uiteraard ook vanuit Brussel. FAIB organiseert eveneens netwerkmomenten, lunchcauserieën en publiceert periodiek documenten (bv. Practical Guide for the Use of International Associations established in Belgium). Wil je op de hoogte blijven, dan kan je op de website de nieuwsbrief van FAIB downloaden.

Link: http://www.faib.org en http://www.esae.org

Uit Zeppos #4, 20/09/2010

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s